E-Ticaret İçin Gereken Her Şeye Sahip misiniz?

Otuz yaş altı teknoloji milyonerlerinin jenerasyonunda, herkesin aklında en az bir kez “Benim de kendi websitem üzerinden satış yapmamın vakti geldi.” düşüncesi geçmiştir. Kendi işinin patronu olmak herkese cazip gelir. Bunu yapmak için en hızlı ve kolay yollardan biri online işletme kurmak gibi gözükse de bu iş göründüğü kadar basit değildir. E-ticarete başlamadan önce bilmek gereken kurallar vardır.

Sadece Bir Fikirden Çok Daha Fazlası

Bugünler online işletme kurmak oldukça yaygınlaştı ve insanların gözünde herkesin yapabileceği bir şeymiş gibi gözükmeye başladı. Daha önceki başarısı kanıtlanmış bir iş konseptini alıp, üzerine birkaç farklı özellik ekleyip kendi işletmeniz olarak piyasaya sürmek oldukça basittir. E-ticaret dünyasına bu şekilde giriş yapan pek çok insan var. Pazarın liderlerinin başarısının peşinden gitmek; işleri karmaşıklaştıran da bu aslında. Organizasyonların kendi içlerinde işlerin nasıl yürüdüğünü bilemiyorsak, online dünyada da ekranların arkasında pek çok senaryo vardır. İyi ürünler keşfetmek ve tutulmasını sağlamak, kendini müşteri memnuniyetine adamak, sorun çözme odaklı olmak vb… Bunun yanında pek çok online işletme girişimi de, pek çok temel sebepten dolayı başarısızlık ile sonuçlanıyor.

İşleri Online Yürütmek İçin Para Çözüm Değil

Fiziksel ya da online, herhangi bir işe başlar başlamaz para kazanmak kolay değildir. İşler belli periyotlarda ilerler. İşinizin maximum başarıya ulaşması için öncesinde belli yatırımlar yapmış olmanız gerekmektedir. Burada bahsettiğimiz bloglar, kendin yap web siteler ya da sosyal medya hesapları gibi pazarlama platformlar değildir. Asıl bahsetmek istediğimiz fiyat, zaman ve bir takım çalışması yürütebilmek için gereken çabadır. İçerik yönetimi sistemi kurmak, müşterilerin güvenini kazanabilecek ödeme sistemi çözümleri gibi ayrıntılar işlerin önem sırasına başı çekmektedir. Bir kapanış saati olmayan web mağazaları için tüm gün devam eden teknik desteğe sahip olmak da yararlı hatta zorunluluk olacaktır. Aynı derecede öneme sahip bir diğer şey ise; markanın sosyal medya ağlarında tanıtımının yapılması. Bunların tamamı vakit alan aktivitelerdir; eğer vaktiniz yoksa bunları sizin yerinize yapacak birini işe almalısınız. Çünkü e-ticaret her an aktif olarak takip edilmesi gereken bir platformdur.

Dikkat! Sorumluluk İçerir!

E-ticaret sitesi açmak ve yönetmenin site yöneticisinin omuzlarına büyük sorumluluk yüklediği bilinen bir gerçektir. Diğer hayat değiştiren büyü kararlar gibi online işletme sahibi olmak da hayat akışınızı baştan sona etkileyecek bir adımdır. Kendi işinizin patronu olmak deyince akla çalışma saatlerini kendi istedğiniz gibi ayarlamak geliyor, değil mi? Online işletmede işler pek de öyle yürümüyor. E-ticaret yapacağınız web siteniz, müşteri taleplerine eş zamanlı olarak cevap verebilmek adına, günün her saati aktif olmalısınız. Başlangıçta, haftasonlarınızı, yıllık tatillerinizi, film gecesi etkinliklerinizi unutmanız gerekecektir; çünkü websiteniz tüm zamanınızı alacak. Tabi bu başarılı sonuçlar elde etmek istiyorsanız geçerlidir.

Karar Vermenin Stresi

İlk engeli aştıktan sonra, her şey yolunda gider ve e-ticaret pazarında adınızı duyurabilmiş olursanız işleri genişletmeyi düşünebilirsiniz. İşi büyütmek ya da bırakmak noktasına geldiğinizde, analitik düşünme ve karar verme yeteneğiniz size yardım eder. İşleri büyütme kararı, yeni teknolojiler edinmeyi ve yeni ya da daha çok çalışan işe alma ihtiyacını beraberinde getirir. Para akışınızı engelleyen yükümlülüklerden hemen kurtulmanız gerekir. Daha çok çalışmaya istekli kişiler bulmalısınız; herhangi bir boşlukta müşteriler daha etkili olan rakibe koşar ve bundan kimse mutlu olmaz. Bu nedenle işleri büyütürken tüm bu süreçlerin en etkili biçimde yerine getirileceğinin garantisini vermek lazım.

Sonuç

Kendi e-ticaret sitesini açmak isteyenlerin, bu işe girerken ortaya fikirleri, yetenekleri, zamanı, maddi olanakları, deneyimleri vs her şeyi ile kendilerini koyacaklarının farkında olmaları gerekmektedir. Yaptığınız işe ne kadar zaman ayırırsanız, aldığınız verim de o kadar artar. Güncel trendlerden uzak ve geri kafalı bir tutum sergilerseniz satışlarınızın düşmesi ve müşterilerin sizi unutması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.